چرا اشخاصی متقاضی ثبت شرکت  در عراق نسبت به ثبت شرکت از نوع با مسئولیت محدود در عراق اقدام می­نمایند:

دلیل انتخاب شرکت با مسئولیت محدود به عنوان  ثبت شرکت جدید الوطنیه عراقی چیست؟

مطابق قانون شرکت‌های تجاری عراق مصوّب ۱۹۹۷ میلادی با اصلاحات و الحاقات بعدی که تا سال ۲۰۱۹ میلادی دستخوش تغییرات بسیار شده است، شرکت­ با مسولیت محدود در عراق دارای پایین‌ترین ریسک تجاری در میان سایر شرکت‌ های موضوع قانون مزبور می­باشد. ثبت شرکت با مسئولیت محدود یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین قالب شرکت‌های تجاری محسوب می‌شود.

یکی از فواید ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای شرکا این است که مسئولیت آن‌ها نسبت به دیون و قروض شرکت محدود به آورده آن شرکت محسوب می‌شود و هیچ مسئولیتی متوجه اموال زندگی شخصی آنان نیست. در اکثر قریب به اتفاق قواعد جاری در عراق، شرکت با مسئولیت محدود تابع شرکت سهامی خاص است و هر جا قانون‌گذار عراق در خصوص شرکت سهامی خاص سخن گفته است پیرو آن بلافاصله به شرکت با مسئولیت محدود پرداخته است. اندک تفاوت‌های موجود مربوط به تقسیم سهام به سهم الشرکه و یا انتقال سهم الشرکه می­باشد. معمولا متقاضیانی نسبت به ثبت شرکت سهامی خاص در عراق اقدام می‌کنند که وفق مقررات ماده ۹ قانون شرکت­های عراق، قصد تاسیس شرکت سرمایه­گذاری مالی که فعّالیت اصلی آن منحصر در هدایت سپرده­ها به سمت سرمایه­گذاری اوراق بهادار،سهام، سپرده­های ثابت و اسناد و حواله­جات ­باشد. را داشته باشند که بیمه و  شرکت­هایی با موضوع بیمه گذاری اتکایی هم هستند را شامل می‌شود. ( مشابه آنچه در خصوص شرکت سرمایه گذاری در  بند یک ماده ۲۱ قانون بازار اوراق بهادار ایران آمده است). زیرا اینگونه فعالیت­ها به موجب ماده ۹ قانون شرکت­های عراق منحصر در شرکت های سهامی خاص است.

برخی از امتیازات ثبت شرکت در عراق

۱- تملک اموال منقول لازم برای حصول اهداف آن(وسایل حمل و نقل و آلات و ابزار….)

۲-تملّک اموال غیرمنقول/ و انجام کلّیه اقدامات قانونی مجاز.

۳-  انجام کلیه معاملات مالی مجاز و تعامل با کلیّه بانک­های مجاز.

۴-مشارکت در کلیه شرکت‌ هایی که به موجب قانون تاسیس شده است، خرید، بیع،ادغام.(غیر از شرکت­های تضامنی)

۵- انجام کلّیه عملیات مجاز قانونی حسب نیاز شرکت و در راستای منافع سهامداران مطابق قوانین جاریه عراق.

۶- قبول تعهدات، مزایدات،مناقصات با موسسات و مراجع رسمی اعم از بخش عمومی و خصوصی مباشرتا یا مشارکت با غیر و قیام به انجام کلّیه تصرفاتی که برای حصول اهداف شرکت  مناسب تشحیص داده می­شود.

۷- تملّک و استفاده از کلّیه اختراعات ثبت شده، علامت­ها و اسامی تجاری که شرکت در راستای انجام عملیات آن مفید تشخیص دهد.

۸- حق خرید، رهن و تاسیس پروژه­های لازمه جهت حصول اهداف  فوق  به حساب شرکت و بیع آن در زمانی که شرکت لزومی به تملّک آن ندارد.

۹- استقراض از مراجع رسمی و بانک­ها با بررسی شروطی که مناسب تشخیص دهد اعم از اینکه اموال شرکت موضوع رهن قرارگیرند یا خیر.

۱۰-  مبادرت به عملیات­های مجاز قانونی بر حسب نیاز شرکت و یا راستای منافع سهامداران آن وفق مقررات موجود.

۱۱- خرید و اجاره وسایل حمل و نقل مختلف،جرثقیل و ادوات مختلف و لوازم آن که در اهداف شرکت دخیل است.

۱۲- انجام جمیع معاملات و ابرام عقود و امضاء آنها­، و اشتراک  اعم از مباشرت یا مشارکت با غیر یا به حساب غیر در عملیات و تعهدات و مناقصات و مزایدات با مراجع رسمی، و شبه رسمی، و همچنین بخش­های خصوصی و دولتی  و خصولتی و همچنین انجام عملیات و تصرّفاتی  که برای انجام  اهداف این اقدامات بر حسب شروطی که شرکت مناسب تشخیص دهد لازم است.

۱۳- شرکت حق افتتاح حساب­ها و اعتبارات بانکی، ایجاد ، پذیرش یا تصرف به هر طریق دیگر در اوراق بهادار و سایر اسناد مالی  بهادار مانند: سفته‌،حواله­ها و سند از هرنوع.

۱۴- استقراض از مراجع رسمی، بانک­ها به شروطی که مناسب تشخیص داده می­شود اعم از اینکه اموال شرکت موضوع رهن قرار گیرد یا بدون آن.